Opmaat eduware

Wat zijn de voordelen van een digitaal archief?

Geplaatst op

In deze blog willen we je graag meenemen langs de verschillende voordelen van een digitaal archief voor ondernemers en particulieren. Wat heb je er precies aan? Hoe werk je daar dan beter mee? Check deze blog voor de antwoorden.

Sneller werken

Over het algemeen kun je zeggen dat je met een digitaal archief een stuk sneller kunt werken dan met zijn analoge tegenhanger. Ware het niet dat de eerste een zoekfunctie ingebouwd heeft in de meeste gevallen en je niet van je werkplek af hoeft (dat kan overigens ook een nadeel zijn). Wij raden je aan om gewoon zo nu en dan een rondje door het gebouw te lopen. Dat is goed voor jouw en je werkgever, want dan blijf je gezond en kun je mentaal even een micropauze nemen.

Je documenten zijn zeker veilig

Een archief is er om de documenten veilig te houden en ze op een logische wijze te ordenen. Op deze manier is het mogelijk om te werken met dat wat in het archief zit. Een digitaal archief (met backup en een externe server) zal niet snel kapot gaan in een brand of overstroming. Ook hoef je niet na te denken over de klimatologische aspecten van het archief, of de lucht niet te vochtig of te droog is.

Familiedocumenten | een mogelijk heikel punt

Diverse digitaliseerprojecten hebben het al voor elkaar gemaakt dat hele bibliotheken in enen en nullen veranderd zijn. Daarbij is het ook mogelijk om allerlei media te ontsluiten. Denk bijvoorbeeld aan het digitaliseren van film (microfilm, VHS, Betamax), dat is echt een uitkomst. Veel mensen hebben geen apparaten meer om deze media af te spelen. Wanneer films gedigitaliseerd worden dan zijn ze weer te zien.

Dat kan overigens nog wel wat problemen opleveren wanneer we het hebben over familiefilms. We doelen dan op een situatie waarbij er een strijd bestaat tussen de aanstaande ex-partners om de familiekiekjes en andere persoonlijke items. Dit is een kwestie die eerst opgelost moet worden voordat je de gegevens laat digitaliseren. Een familierecht advocaat gaat je zeker goed bijstaan tijdens dit moeilijke proces, dat maakt echt een verschil!

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden