Opmaat eduware

Wat is een werkmaatschappij en hoe richt je het op?

Geplaatst op

Een werkmaatschappij wordt over het algemeen gebruikt in combinatie met een holding(maatschappij) als een middel om inkomsten te genereren en beperkte aansprakelijkheid te bieden voor vastgoedactiva die in een holding worden aangehouden.

Wie is de eigenaar van een werkmaatschappij?

Een werkmaatschappij is in de meeste gevallen eigendom van een moederholding (holding), waarin de holding 100% van de aandelen in de werkmaatschappij bezit. De aandelen in de holding zijn dan 100% eigendom van een individu of opgesplitst in veel verschillende personen die de aandeelhouders worden.

Waarom zou iemand een werkmaatschappij nodig hebben?

Dit komt terug op de gemeenschappelijke opzet, de activa hebben een beschermingsniveau dat door de holding wordt geboden en die op hun beurt door de werkmaatschappij worden gebruikt om inkomsten te genereren.

Als je bijvoorbeeld een huurder je bedrijf laat aanklagen voor schade van onbekende aard, dan zou hun zaak tegen de werkmaatschappij zijn en niet tegen jezelf of de holding. In het ergste geval, wanneer er een geldelijke schadevergoeding moet worden betaald, zou deze door de werkmaatschappij moeten worden betaald en niet uit de gedwongen verkoop van activa in de holding moeten komen om buitensporige wettelijke rekeningen te betalen.

Hoe richt je een werkmaatschappij op?

Een werkmaatschappij oprichten is vrij eenvoudig met de nodige begeleiding. Via bijvoorbeeld Standaard BV kun je in drie simpele stappen een werkmaatschappij oprichten. Je hoeft hiervoor alleen een online formulier in te vullen, waarna het bedrijf je werk grotendeels uit handen neemt. Vervolgens ontvang je een conceptakte voor de oprichting die je rustig na kunt lezen. Daarna kun je de formulieren allemaal tekenen, waarna de holding met werkmaatschappij officieel is. Je krijgt dan alle officiële documenten, waaronder de inschrijving van de Kamer van Koophandel. Zoals je ziet kun je binnen 2 weken je werkmaatschappij al officieel hebben, mits je daarbij alles juist aanlevert.

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden