Opmaat eduware

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Geplaatst op

Een vaststellingsovereenkomst is iets dat veel mensen niet precies weten wat het inhoud? Dit is helemaal niet zo gek. Je wilt namelijk eigenlijk niet in deze situatie komen. Daarom weten mensen dus ook vaak niet wat het precies is. Ze zullen aan het woord wel een beetje horen wat het is. Het is namelijk een overeenkomst. Alleen waar geldt precies deze overeenkomst voor. Een vaststellingsovereenkomst is eigenlijk om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen conflicten ontstaan. Hierin staan dus alle afspraken die jullie maken met elkaar. Dit is dus erg handig voor veel momenten. Als een van de 2 de afspraken niet nakomt pak je de overeenkomst erbij. En dan weet je dus altijd dat je daar op kan terugvallen. Daarom is een vaststellingsovereenkomst wel erg handig. Het hebben van een vaststellingsovereenkomst is dus voor zowel de werkgever als de werknemer. Dit speelt zich vooral voor als je wordt ontslagen. Dan heb je recht op een transitievergoeding, zowel bij een ontslagprocedure evenals door de specialisten. Bij een vaststellingsovereenkomst komt ook transitievergoeding van pas. Maar wat houd het nou precies in? 

Waarom is een vaststellingsovereenkomst fijn

Als je ontslagen wordt dan heb je in de meeste gevallen recht op meerdere en verschillende dingen. Dus ook op je transitievergoeding. Door de vergoeding worden er meerdere dingen gecompenseerd. Je werkgever die je ontslaat waardoor je je baan verliest plus de bijbehorende dingen, zoals je inkomsten. Doordat ze ontslagen worden hebben ze recht op een vergoeding. Dit kan oplopen tot wel in de tonnen. Dit komt omdat ze dan een goede baan hadden voor jaren lang. Soms kan het zijn dat mensen worden ontslagen na 30 jaar in dienst te zijn geweest. Als je wordt ontslagen heb je dus recht op een transitievergoeding. Hiermee worden er dingen gecompenseerd, je werkgever je voor het verlies van je baan en je inkomsten. Zo kan je ook je vergoeding gebruiken om de overstap naar een nieuwe baan makkelijker te maken vanwege dat je je kan laten omscholen. Dit wordt tevens niet heel veel gebruikt. Meestal als iemand wordt ontslagen komt er een financieel adviseur. Die helpt jou door het gehele proces van je ontslag. Zo kan hij of zij ook nog jaarlijks je belastingaangifte doen waarmee je geld terug kan krijgen. Meestal kan je de vergoeding het beste bewaren tot over 3 jaar. Dit is vooral handig als je financieel het niet per se nodig hebt. Want wat in het vat zit verzuurd niet. Dit komt omdat je het na drie jaar alsnog kan pakken. Dit zijn dus allemaal redenen waarom dit erg belangrijk is. Als je dit van te voren dus niet afspreekt kun je nergens op terugvallen. En met deze overeenkomst dus wel. 

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden