Opmaat eduware

Technologie van de toekomst

Geplaatst op

Er staan aankomende jaren ontzettend mooie technologische ontwikkelingen op het programma om ons leven nog gemakkelijker te maken. Daarom gaan we in deze blog kijken naar enkele mooie praktische ontwikkelingen.

Pakketjes verzenden

Nu, tijdens de corona-epidemie, is het duidelijk geworden hoe afhankelijk we van koeriersdiensten zijn geworden. Pakketbezorgers racen als mallen door de straten om de pakketjes op locatie te krijgen. Bedrijven als Amazon, Bol.com, maar ook PostNL en DHL kennen een recordjaar. Om de vraag te faciliteren, wordt er naar oplossingen gezocht om zo efficiënt mogelijk pakketten te versturen. De distributiecentra maken steeds meer gebruik van robots. De warenhuizen worden namelijk voorzien van hele infrastructuren waarbij robots de inventaris regelen. Het pakketten bezorgen gebeurt nog steeds door mensen, maar dat zal in de toekomst ook veranderen. Nu zelfrijdende auto’s wat dichterbij komen, kunnen we langzaamaan indenken hoe dit eruit komt te zien. Zelfrijdende auto’s zouden 24/7 beschikbaar kunnen zijn. Wel moet er nog een oplossing zien te komen hoe de pakketjes uit de wagen bij jou terechtkomen. We denken dat de laatste stap (op jouw stoep) nog wel door mensen gedaan moet worden. De zelfrijdende auto’s kunnen wel gebruikt worden om pakketten van distributiecentra naar ophaalpunten te brengen. Voor nu kun je al gebruik maken van goede services om zo goedkoop mogelijk iets te verzenden. Pakket versturen? Neem bijvoorbeeld een kijkje op Parcelparcel.com als je een pakket wilt versturen naar het buitenland.

Een nieuw kijkje

Wat wij erg interessant vinden, is dat we weer wat zien borrelen in de virtual-realitywereld. Een tijdje terug was er een grote buzz over de smart-glasses. Met deze brillen kan je extra informatie in je zichtveld verkrijgen. De reden dat het nog geen succes is, is omdat de technologie nog niet ver genoeg is. Het is nu gewoon niet praktisch. Maar nu hebben we een praktische ontwikkeling gezien die deze brillen wél in trek kan maken. Door corona is facetimen veel normaler geworden en zullen we dit in de toekomst misschien veel meer doen. Daarom zijn ze bezig om dit te implementeren in de hololenzen, zodat je het gevoel krijgt écht face-to-face met iemand te praten. We zijn benieuwd of hier iets moois uitkomt.

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden