Opmaat eduware

Lean Six Sigma Green Belt: wat leer je precies?

Geplaatst op

Veel professionals, waaronder mensen die werken in de beveiliging, vormen de zogeheten Lean Six Sigma Green Belt training (te volgen bij o.a. 5st3ps). Ook voor mensen die werkzaam zijn in de telecom industrie of ICT is het nuttig. Wat houdt het precies in en welke vaardigheden doe je op? In dit artikel leggen we het je graag uit.

Een gordel van kennis

Tijdens deze training doe je kennis op die gebruikt worden voor Six Sigma Green Belts. Hoe verbeter je bijvoorbeeld bepaalde processen die het gebruiksgemak van jouw klanten moet verbeteren? Nadat je voldoende kennis hebt opgedaan volg je het Lean Six Sigma Green Belt examen. Je bouwt als het ware een gordel op met de kennis die jou in staat stelt de technieken en tools te gebruiken die de Green Belts gebruiken.

Wat leer je tijdens deze training?

Deze training kan zeer uitdagend zijn, en je moet deze oefeningen serieus nemen. Aan de andere kant is het heel interessant en daarom zeker de moeite waard/ De uitdagingen leiden uiteindelijk tot een certificaat. Vervolgens ben je in staat om Green Belt, en je het vertrouwen geven om naar de Six Sigma Green Belt te gaan. Dit zal je in staat stellen om:

  • Probleemgebieden grondig te lezen en te herkennen voordat ze worden vrijgegeven aan de klant.
  • Fouten in creatie of codering te vermijden
  • De klant voorzien van correcte output

Verschillende niveaus

Deze training bestaat uit verschillende niveaus. Met name het Green Belt niveau is belangrijk. Je leert er namelijk veel technieken en tools te gebruiken voor Six Sigma Green Belts. Je leert bijvoorbeeld de juiste vragen te stellen en antwoorden te vinden voor klanten. Ook leer je om effectiever te communiceren, wat natuurlijk heel belangrijk is.

Six Sigma Professional

Het bovenstaande niveau vereist veel begrip van verschillende concepten en meer oefening. Nadat je dit niveau hebt afgerond ben je er helemaal klaar voor Six Sigma Green Belt te halen. De Green Belt is een eenmalig iets. Het moet correct gedaan worden, zodat je jouw Green Belt en jouw Six Sigma Professional certificering examen kunt afleggen. Hopelijk sleep je daarna de Six Sigma Professional binnen!

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden