Opmaat eduware

Hoe krijg je je factuur sneller betaald?

Geplaatst op

Als ondernemer wil je lekker ondernemen en bezig zijn met je bedrijf. Achter klanten aanzitten die te laat zijn met betalen, daar heb je geen tijd en misschien ook totaal geen zin in. Dan is het goed om te weten hoe je je facturen sneller betaald krijgt. In deze blog vind je daarom handige tips.

Nabellen

Nabellen is een effectieve manier om facturen sneller betaald te krijgen. Sowieso kun je dan veel miscommunicatie al voorkomen. Je ziet zo of de factuur bij de juiste persoon is beland, of hij voldoet aan de eisen van de klant en je geeft de klant een herinnering om de factuur tijdig te betalen.

Factoring

Met factoring geef je het gedoe met facturen volledig uit handen aan een andere partij. Je dient een factuur in en de volgende dag heb je het geld al op je rekening. De factoring-partij zorgt er dan voor dat de factuur wordt betaald en het geld binnenkomt. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Een factoring bedrijf kun je dus als tussenpartij zien dat jou altijd uitbetaalt, en daarna het geld van jouw klant ontvangt. De factormaatschappij ontvangt dan een kleine commissie.

Openstaande facturen monitoren

Houd alle uitgaande facturen bij en monitor ze. Is de betaling niet binnen? Onderneem dan actie en start het debiteurenbeheer. Maak een vast stappenplan en werkwijze waar je je bij elke factuur aan houdt, zodat je hier structuur in houdt. Zo weet je op ieder moment precies wat de status van elke factuur is.

Verstuur je facturen tijdig

Het spreekt voor zich, maar toch gaat het hier nog vaak fout: verstuur je facturen op tijd. Begrijpelijk, want als ondernemer ben je soms druk. Maar als jij twee weken te laat bent met het versturen van de factuur, zal de klant denken dat het toch geen haast heeft. Dit wil je voorkomen.

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden