Opmaat eduware

Het verschil tussen een patent en een merknaamregistratie?

Geplaatst op

We nemen met je door wat de verschillen zijn tussen een patent en een merknaam registratie. De twee sluiten elkaar zeker niet uit en zijn erg belangrijk om aan te vragen omdat je op die manier gemakkelijk je merk en uitvindingen kunt beschermen. We nemen het snel met je door dus lees snel verder. 

Wat is een patent? 

Wanneer we je uitleggen wat een patent is, dan wordt het ook snel duidelijk hoe deze verschilt van een merknaamregistratie. Een patent is een officiële registratie van kennis. In een document wordt beschreven hoe bijvoorbeeld een specifieke lens in elkaar zit. Door dit vast te leggen kan niet zomaar een concurrent ermee aan de haal gaan. 

Wanneer een concurrent kennis van een andere ondernemer wil gebruiken, dan is er in vele gevallen de mogelijkheid om hierover in onderhandeling te gaan, zodat er tegen betaling of een andere manier van compensatie, gebruik gemaakt kan worden van de technische kennis. 

Wat is een merknaam? 

Wanneer we kijken naar wat een merknaam is, dan valt het op dat deze valt onder de activiteiten van een bedrijf. Namelijk dat wat ze voortbrengt. Het kan gaan om diensten, maar natuurlijk ook om producten. The Coca-Cola Company heeft Coca-Cola en Sprite als haar merken in de markt gezet. Deze merken zijn echter niet automatisch beschermd. Dat moet je als bedrijf laten vastleggen. Dit laatste is een merknaamregistratie. Dit maakt dat je niet bang hoeft te zijn dat je concurrenten zomaar jouw merk inpikken. Een registratie van een merknaam is registeren voor meerdere gebieden, te weten: Nederland, Benelux, Europa of voor de hele wereld. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden voor jouw situatie? Neem dan contact op met https://www.jumptrademarks.com/

Op onze site houden we je graag op de hoogte van het laatste nieuws, trends en achtergronden op zakelijk gebied en meer. 

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden