Opmaat eduware

Gebruiken en kleding per geloof

Geplaatst op

In de wereld zijn er veel gebruiken, geloven en overtuigingen. Deze komen allemaal ergens anders vandaan, maar zijn vrijwel altijd al heel erg oud. Van de Islam tot aan het Jodendom en van zelfbedachte religies tot aan serieuze religies die toewijding vereisen; het bestaat allemaal. Wij willen je hier graag wat meer inzicht in geven en dat gaan we dan ook zeker doen. Hoe we dit gaan doen? Door te beginnen bij het begin; gebruiken en kleding van twee verschillende geloven. We doen dit aan de hand van het beknopt uitleggen wat praktiserend gelovigen van deze twee geloven zoal doen en hoe ze zich hiervoor kleden. We gaan bijvoorbeeld in op Islamitische kleding, maar ook op Joodse. Meer weten over Islamitische kleding en gebruiken? Lees dan snel verder!

Islam en Islamitische kleding

De start van de blog; Islam. De Islam is een godsdienst waarvan de gelovigen Moslims en Moslima’s worden genoemd. In Nederland wordt deze groep steeds groter en de oorspronkelijke Moslims zijn voornamelijk afkomstig uit het Midden-Oosten. Deze groep gelovigen bidt altijd richting Mekka en doet dit vaak meerdere keren per dag in Islamitische kleding. Vooral op vrijdag wordt er massaal naar de Moskee gegaan, meestal drie keer. Dit allemaal in Islamitische kleding, zoals het hoort. Deze kleding is voor mannen meestal een Khamis/Qamis of Ihraam en voor vrouwen een gewaad met hoofddoek dat meestal gewoon gebedskleding wordt genoemd. Daarnaast dragen mannen vaak een gebedsmuts. Mannen en vrouwen bidden overigens strikt gescheiden. Vooral de Ramadan en het Suikerfeest zijn belangrijk in de Islam, Eid Mubarak!

Jodendom

Het Jodendom is een van de oudste religies ter wereld, zelfs ouder dan de Islam en het Christendom volgens velen. Net zoals Moslims Islamitische kleding dragen, dragen Joden ook speciale Joodse kleding. De orthodox gelovigen dragen dit overigens altijd. Dit is vaak een speciaal pak met een hoed of een keppeltje, een lange baard en pijpenkrullen. Voor Joden is het belangrijk dat de Bar Mitswa wordt gevierd en zijn ook dagen zoals Yom Kippur belangrijk. Ze volgen een maankalender, die volgens velen verband houdt met veel gebeurtenissen in de wereld en er zouden hier patronen in zitten. Zo vinden beurscrashes vaak plaats rond Yom Kippur. 

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden