Opmaat eduware

Engels bijles op een innovatieve manier

Geplaatst op

Bij elk beroep waar je mensen iets moet leren komen zekere uitdagingen. Zo ook bij het geven van bijles Engels. Je geeft meestal één op één les en hier komt meer maatwerk bij kijken.

Afstemmen op je leerling

Daarom is het belangrijk om de behoeften en wensen van je studenten bijles Engels te leren kennen. Kom te weten waarom ze bijles Engels willen en wat hun interesse en motivatie heeft aangewakkerd hiervoor. Hierbij kan je gebruikmaken van informatie portals, je zoekt zoveel mogelijk op over de doelen en de eigenschappen van je student en stemt je manier van lesgeven hierop af. Het kan namelijk nogal een verschil maken voor je manier van lesgeven of ze simpelweg een voldoende proberen te halen voor hun tentamens, of dat ze op zoek zijn naar een baan waarbij vloeiende communicatie in het Engels noodzakelijk is. Wellicht proberen ze beter te communiceren met een buitenlandse echtgenoot of vriend?

Help hen met het spreken van Engels en dus met hun accent, leer ze een zakelijke brief schrijven en corrigeer hun grammaticale fouten zo vaak mogelijk op een opbouwende manier. 

Neem de tijd om te begrijpen wat je leerlingen van de Engelse taal willen leren. Dan ben je vaak al veel beter in staat zijn om een les te plannen die op hen is afgestemd. 

Als je je bijles Engels niet toespitst op wat echt belangrijk voor hen is, kan het moeilijk zijn om hun motivatie hoog te houden. Een niet gemotiveerde student boekt minder snel progressie, en ook voor jou is het minder leuk. Maar als je dat wel doet, zul je de beste leraar Engels zijn waar ze op kunnen rekenen en zal een bijles Engels zelfs leuk voor ze worden!

Houdt het interactief

Als je bijles Engels geeft is het belangrijk om het interactief te houden. Stel vragen en doe activiteiten die je leerlingen stimuleren om mee te doen, hoe vaker ze iets doen hoe beter het vaak gaat. Hierdoor kunnen ze zelfvertrouwen opbouwen en wat ze hebben geleerd tijdens de bijles Engels hebben geleerd in de praktijk toepassen. 

Ook met het interactief houden van je lessen kan je techniek mooi gebruiken! Door spelletjes als Word Chain, Charades, Pictionary, en Scrabble leren ze vertrouwd te raken met de Engelse taal op een leuke, toegankelijke manier. 

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden