Opmaat eduware

Een zorgverzekering vergelijken, ook als zzp-er verstandig?

Geplaatst op

Wettelijk is bepaald dat wij mensen allemaal een zorgverzekering moeten hebben, maar dan is het wel belangrijk te weten welke zorgverzekering een beetje bij je past. Want laten we eerlijk zijn we willen het liefste goede zorg en ook nog eens een betaalbare prijs. Dat kan wel wat ingewikkeld lijken, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. We zien al snel beren op de weg als we denken aan de zorgverzekering, daarom hebben ze tegenwoordige een hulpje, namelijk een zorgverzekering vergelijken. Hier kun je zowel als particulier maar ook als ondernemer jouw zorgverzekering vergelijken.

Een zorgverzekering vergelijken hoeft niet ingewikkeld te zijn

Men denkt in vele gevallen dat het een hele opgave is een zorgverzekering te vergelijken, maar dat is echter helemaal niet zo. Het kan tegenwoordig op een zeer eenvoudige manier, al zeker als je over het internet beschikt. Hoewel een zorgverzekering vergelijken ook prima kan als je geen internet hebt. Je kunt dan namelijk gewoon meerdere offertes opvragen bij de verschillende aanbieders. De verzekering vergeten, kan echter absoluut niet want dan kun je wel eens te maken krijgen met een vervelende situatie. Deze moet je proberen te voorkomen.

Waar moet je als ondernemer op letten als je gaat vergelijken?

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent of een bedrijf runt zullen andere dingen in je zorgverzekering belangrijk zijn als bij een particulier. Werk je bijvoorbeeld veel met zwaar tillen? Dan loop je eerder risico om rugklachten te ontwikkelen en kan het dus verstandig zijn om te kijken hoeveel fysiotherapie je vergoed krijgt.

Het is dus verstandig om jouw dagelijkse werkzaamheden eens onder de loep te nemen en te bekijken waar je met je gezondheid last van zou kunnen krijgen. Door deze risico’s van te voren goed te verzekeren voorkom je onverwachte kosten op het moment dat je ze zeker niet kunt gebruiken.

Verschillende verzekeringen

Je kunt alleen kiezen voor een basis verzekering, maar daarnaast is het ook mogelijk een aanvullende verzekering en een tandarts verzekering af te sluiten. Bedenk jezelf dus eens goed welke ziektekosten je tegenaan zou kunnen lopen door het uitvoeren van jouw beroep. Iemand in de bouw heeft bijvoorbeeld een veel grote kans op een hernia of rugklachten, dan iemand die de hele dag op kantoor zit. Deze zal bijvoorbeeld sneller een zogeheten muisarm

ontwikkelen.

De maandelijkse premie die jij zou moeten gaan betalen hangt af van de hoogte van de verzekering. Natuurlijk is het wel erg belangrijk rekening te houden met de zorgkosten die jij denkt te gaan maken, je kunt namelijk eenmaal per jaar je zorgverzekering wijzigen. Dit kan eigenlijk altijd in de maand december, dat is ook het belangrijkste moment om de zorgverzekering te gaan vergelijken. Zo heb je altijd een pakket dat bij jou past!

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden