Opmaat eduware

De mogelijkheden met plexiglas

Geplaatst op

Plexiglas is een fantastisch type materiaal. We kennen dit type ‘glas’, nu massaal van de stevige plastic-achtige coronaschermen, maar plexiglas is voor zoveel meer toe te passen dan dat. Plexiglas ook wel PMMA of Acrylaat genoemd, wordt gemaakt van kunststof. Dit type kunststof is in allerlei vormen, kleuren en diktes te maken. Dat maakt het zo een veelzijdig materiaal waar je super veel mee kunt doen, zoals: 

Aquarium van plexiglas

Een aquarium wordt doorgaans gemaakt van glas, maar eigenlijk is plexiglas beter geschikt. Plexiglas is een stuk veiliger, omdat deze steviger is (ongeveer 25x sterker) en makkelijker in het onderhoud. Daarnaast is glas erg zwaar en is plexiglas 50% lichter. Ook kalkaanslag hecht zich slechter aan plexiglas, waardoor je ook minder kalkaanslag hebt dan met echt glas. Je hoeft je daarnaast geen zorgen te maken over de helderheid. Plexiglas onderscheid je bijna niet van echt glas. 

LED-embleemlamp van plexiglas

Wil je iets unieks in huis zetten? Ga dan voor een LED-embleemlamp gemaakt van plexiglas. Je kunt zelf een design maken voor de lamp. Er bestaan ook LED-embleemlampen van glas, maar plexiglas is lichter, splintert niet, is UV- en weerbestendig en is veel makkelijker schoon te houden. Daarnaast is het voor de doe-het-zelver een stuk prettiger materiaal om mee te werken. 

Een spiegel van plexiglas

Ja, er zijn zelfs spiegels die gemaakt zijn van Plexiglas spiegelplaten. Ideaal voor in een dansschool of fitnessruimte, maar uiteraard ook voor in huis! Je hoeft je met een spiegel van plexiglas veel minder zorgen te maken over de breekbaarheid hiervan. Welke vorm of maat spiegel je wilt hebben maakt niet uit. De specialisten van Dokter-plexiglas.nl helpen je graag! 

Een trap van plexiglas 

Een ‘glazen’ trap creëert ruimte en heeft een zeer strakke en moderne uitstraling. Doordat het gebruikelijke veiligheidsglas erg zwaar en breekbaar is, kiest men steeds vaker voor een trap van plexiglas. Je ziet bijna het verschil niet, maar is toch een stuk veiliger!  

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden