Opmaat eduware

De meest verkeerde gedachten bij het claimen van letselschade

Geplaatst op

Er wordt wel eens gezegd dat het claimen van letselschade na een ongeluk eenvoudig is. Maar niets is minder waar. Een claim heeft behoorlijk wat voeten in de aarde en kun je zeker niet zomaar in je eentje oplossen.

Een schadeclaim indienen is niet eenvoudig

In claimen van letselschade op zich hoeft niet eens heel lastig te zijn. Echter, het lastigste onderdeel is het inschatten van welk bedrag je kunt vragen. Daarvoor is het altijd goed om een belangenbehartiger letselschade in te schakelen. Verder weet je nooit, wanneer je een claim indient, of je naar de rechtbank moet gaan om te getuigen, want een advocaat kan niet weten hoe de andere partij je claim zal benaderen.

Schadeclaim indienen zonder medisch bewijs

Een van de fouten die vaak gemaakt wordt als men zélf een claim in gaat dienen zonder hiervoor een letselschadebureau in te schakelen, is het bepalen van een claimsom zonder medisch bewijs. Verzekeraars reageren soms op een claim door onmiddellijk een vergoeding aan te bieden. Een letselschadebureau zal het onmogelijk vinden om de claim te waarderen zonder medische bewijsstukken.

Aanvullend: medisch specialisten niet inlichten over mentale/fysieke klachten

Een andere taak van een letselschadeadvocaat is het opsommen van je lichamelijke of fysieke klachten. Als een advocaat je naar een medisch deskundige stuurt, en je vertelt de dokter niet over alle symptomen die door het ongeluk ontstaan zijn, dan doe je jezelf tekort met betrekking tot. de hoogte van de mogelijke schadeclaim.

Medische rapporten zijn cruciaal in letselschadeclaims. Rapporten documenteren je verwondingen en de vooruitzichten om ervan te herstellen. Je kunt er niet op vertrouwen dat de arts precies de juiste vragen stelt en alle informatie over de verwondingen eruit haalt. Wees niet bang voor artsen. Als een arts je niets vraagt en je denkt dat het belangrijk is, geef dan de informatie op. Als je verwondingen niet worden vermeld in een medisch rapport, is het onwaarschijnlijk dat je daarvoor wordt gecompenseerd.

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden