Opmaat eduware

De 4 populairste beroepen van dit moment

Geplaatst op

Wist jij vroeger al wat je wilde worden maar doe je momenteel iets heel anders? Dan ben je niet alleen. Sterker nog, velen weten op latere leeftijd nog steeds niet precies waar hun passie ligt en wat hun droombaan is. Je ziet dan ook steeds vaker dat volwassenen na een tijdje wisselen van baan. Niet van het ene marketingbureau naar het andere marketingbureau maar naar een totaal verschillende branche. Allemaal in de hoop om toch meer plezier en geluk te vinden in je baan. Je werkt neemt namelijk een behoorlijke hoeveelheid tijd in beslag, waardoor je er goed aan doet om echt je best te doen een passende baan te vinden. 

Personal trainer

Een steeds populairder wordend beroep is dat van een personal trainer. Met name het feit dat de samenleving steeds gezonder gaat leven en steeds bewuster omgaat met het lichaam, zorgt ervoor dat deze beroepsgroep enorm is toegenomen. Daarnaast zorgt het er bij velen voor dat ze hun hobby kunnen uitoefenen als werk. Laatstgenoemde reden is dan ook direct de voornaamste reden dat personal trainers zeer tevreden zijn over hun baan. 

Piloot

Reizen over de hele wereld. Behalve voor mensen met hoogtevrees is het worden van piloot voor velen een droom. Buiten het feit dat je de hele wereld overvliegt en allerlei culturen leert kennen, bevind je jezelf als piloot ook in een vrolijke omgeving. Je brengt mensen naar hun vakantiebestemming, waardoor ze vaak zeer uitgelaten en vrolijk zijn. Helaas is een pilootopleiding niet voor iedereen weggelegd. Je moet namelijk aan hoge eisen voldoen om toegelaten te worden tot een pilootopleiding om vervolgens je commercial pilot license te behalen. Dit bewijs heb je nodig om commerciële lijnvluchten te mogen vliegen. 

Docent

Het onderwijs is een branche van alle tijden en blijft zeer populair. Met name voor mensen die goed zijn met kinderen en jongvolwassenen is dit de perfecte baan. Daarentegen moet je wel goed kunnen omgaan met lastige kinderen, waardoor geduld een belangrijke eigenschap is van een docent. Populaire vakken onder nieuwe docenten zijn gymnastiek, Nederlands en geschiedenis. 

Accountmanager

Als accountmanager zorgt je ervoor dat jouw werkgever voldoende nieuwe klanten binnenhaalt en huidige klanten behoudt. Het is dus een zeer verkoop gerelateerd beroep, waardoor een goede en overtuigende communicatie nodig is. Het feit dat accountmanagers vaak onderweg zijn is een van de grootste redenen dat het een populair beroep is. Met name voor mensen die het lastig vinden om lang geconcentreerd aan een bureau te zitten. 

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden