Opmaat eduware

3 leuke ICT-beroepen op HBO niveau

Geplaatst op

Personeel in de ICT sector is erg gewild, maar meestal erg schaars. De ICT-sector houdt zich in grote lijnen bezig met telecommunicatie, informatiesystemen en computers. Daar hoort het beheren, ontwikkelen en onderhouden van systemen, websites en databanken bij. Er zijn veel verschillende banen beschikbaar na het behalen van je opleiding. Of gewoon als je toe bent aan een andere functie binnen de ICT. Maar welke beroepen zijn er mogelijk binnen de ICT? Lees er een aantal in de blog.

Webmaster

Het zijn van een webmaster houdt in dat je websites creëert, onderhoudt en verbetert. Hierbij is het van belang dat je het leuk vindt om te werken met HTML, PHP en anderen broncodes om de website te structureren en op te bouwen. Tijdens dit proces houdt je rekening met zoekmachineoptimalisatie en het zo functioneel mogelijk insteken van de website, om deze voor de gebruiker zo aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.

Docent ICT

Niet de meest voor de hand liggende baan binnen de ICT, maar wel een hele leuke en belangrijke! Het vinden van ICT-personeel is erg lastig. Des te belangrijker is het dat er genoeg ICT docenten in dienst zijn om de toekomstige ICT’ers goed op te leiden. Zie Metafooronderwijs.nl bijvoorbeeld voor ICT docent vacatures. Niet de meest voor de hand liggende baan na je studie als ICT’er, maar wel erg belangrijk voor de toekomst! Als ICT-docent moet je in het bezit zijn van een HBOdiploma en niet geheel onbelangrijk je kennis willen en kunnen overdragen aan de toekomstige ICT’ers.

Android Developer

Als Android Developer ben je verantwoordelijk voor het bedenken en creëren van apps voor besturingssysteem Android. Als Android Developer houdt je de app in de gaten en zorg je zo nu en dan voor updates, zodat alles nog naar behoren werkt. Je werkt natuurlijk niet helemaal alleen aan de app, maar in een team van onder andere communicatieadviseurs en programmeurs.

Gerelateerde berichten

Wat is een textieldrukkerij?

Een textieldrukkerij kom je anno 2022 niet meer vaak tegen. Deze drukkerij brengt een tekening, logo, foto of tekst aan op stof. Hier wordt veel...

Lees meer

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden