Opmaat eduware

3 belangrijke vragen over ERP systemen

Geplaatst op

Er bestaan erg veel ICT-systemen waar je je van af kunt vragen wat voor nu het heeft en waar het voor dient. In deze blog gaan we het een en ander bespreken met betrekking tot ERP systemen. We zullen deze blog opdelen in 3 deelvragen, te weten: 1. Wat is een ERP systeem? 2. Waarvoor dient een ERP systeem? 3. Heeft mijn organisatie een ERP systeem nodig?

1. Wat is een ERP systeem?

Voordat we dieper in kunnen gaan op wat een ERP systeem zou kunnen betekenen voor jouw organisatie, is het wel zo handig om te weten waar een ERP systeem voor gebruikt kan worden. Voordat we dát weer kunnen beantwoorden moeten we weten wat een ERP systeem is.

ERP staat voor Enterprise Resource Planning en het is een systeem wat door verschillende bedrijven en organisaties wordt gebruikt als een overkoepelend systeem voor alle andere processen binnen de organisatie.

2. Waarvoor dient een ERP systeem?

Een ERP systeem kan, doordat het een samenvoeging is van alle onderdelen en processen binnen de onderneming, ervoor zorgen dat het overzicht wordt behouden over de complete productielijn. Daarnaast heeft het hebben van een ERP systeem wat real time feedback geeft over de huidige status van alle processen binnen de onderneming, de volgende grote voordelen:

  • Het bespaart tijd doordat er geen afzonderlijke meetings gehouden moeten worden om up to date te  kunnen blijven. Iedereen kan gewoon door met zijn werk.
  • Het is mogelijk om sneller te zien waar de bottleneck zit in jouw organisatie.
  • Het scheelt personeelskosten omdat het systeem nu toezicht kan houden in plaats van een toezichthouden “op de vloer”.

3. Heeft mijn organisatie een ERP systeem nodig?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Het is namelijk zo dat elke bedrijf een andere kostenverdeling heeft en ook een verschillend aantal systemen heeft waarmee het werkt. We kunnen echter wel stellen: hoe ingewikkelder de processen en hoe meer processen er tegelijkertijd lopen, des te groter de kans is dat jouw organisatie baat zou kunnen hebben bij een ERP systeem.

Over ons

Je vindt op onze site zeer veel bruikbare informatie als het gaat over veiligheid. Lees er meer over, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @opmaat-eduware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden